Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šírenie KORONAVÍRUSU na Ukrajine je na ústupe, tvrdí minister zdravotníctva

Koronavírus na Ukrajine
Koronavírus na Ukrajine (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

KYJEV - Najnovšie údaje o počte potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 a hospitalizácií dokazujú, že súčasná vlna šírenia koronavírusu na Ukrajine je na ústupe. Uviedol to v utorok ukrajinský minister zdravotníctva Viktor Ľaško, píše agentúra Ukrinform.

"Počty infikovaných a hospitalizácií ukazujú v súčasnosti rýchlejší pokles, a to medzitýždenne o 20, respektíve 19 percent. O poklese svedčí aj počet úmrtí súvisiacich s týmto ochorením, ktorých bolo minulý týždeň v porovnaní s predchádzajúcim 7-dňovým obdobím o 3 percent menej," povedal Ľaško.

Počet voľných lôžok sa zvýšil

Podľa neho zažíva aj ukrajinské zdravotníctvo istú úľavu, keďže počet voľných lôžok s prísunom kyslíka sa teraz zvýšil na 33.500. Počet potvrdených prípadov infekcie sa za posledný deň na Ukrajine zvýšil o 12.729 na celkových 3.353.136. Chorobe COVID-19, ktorú koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, podľahlo za tento čas ďalších 720 ľudí, čím celkový počet obetí pandémie na Ukrajine stúpol na 82.318.

Podľa agentúry Ukrinform, ktorá sa odvolala na údaje rezortu zdravotníctva, presiahol počet ľudí plne zaočkovaných proti koronavírusu hranicu 10 miliónov. Ľaško tiež uviedol, že približne 88,2 percent ľudí hospitalizovaných s covidom nemalo v sebe ani jednu dávku vakcíny.

Viac o téme: Minister zdravotníctvaústupŠírenieUkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu