Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf europarlamentu opäť povolil prácu a hlasovanie poslancov na diaľku

David Sassoli Zobraziť galériu (2)
David Sassoli (Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco)

BRUSEL - Poslanci Európskeho parlamentu (EP) sa budú môcť od budúceho týždňa opäť zúčastňovať diskusií a hlasovaní v pléne EP na diaľku. Oznámil to v piatok predseda David Sassoli s odkazom na rastúci počet prípadov ochorenia COVID-19 v krajiných EÚ.

Sassoli prostredníctvom e-mailu oslovil všetkých európskych zákonodarcov. Pripomenul im, že za posledné dva týždne sa celková epidemiologická situácia v Únii zhoršila, zvýšili sa počty nových prípadov nákazy aj počet hospitalizácií.

"V posledných dňoch som si (v tomto smere) vypočul obavy mnohých europoslancov. Túto záležitosť som konzultoval aj s generálnym tajomníkom a zdravotnou službou (EP), aby som pripravil čo najlepšiu reakciu na nový vývoj. Predložil som Konferencii predsedov na schválenie návrh na opätovné zavedenie režimu práce na diaľku v Európskom parlamente, ktorý by mal platiť od budúceho týždňa," uviedol šéf zákonodarného zboru EÚ.

Európsky parlament odhlasoval spustenie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Jean-Francois Badias)

David Sassoli v správe pre médiá spresnil, že europoslanci sa budú môcť od budúceho týždňa zúčastňovať diskusií a hlasovaní v pléne EP a vo výboroch na diaľku, prostredníctvom videoslužby. Budúcotýždňové plenárne zasadnutie v Štrasburgu (22.-25-11) bude zrejme ešte v hybridnom formáte, za fyzickej účasti časti zákonodarcov a online pripojenia tých ostatných. O podobe decembrovej plenárky sa ešte nerozhodlo.

Viac o téme: PoslanciEurópsky parlamentDavid Sassoli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu