Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Kanada schválila tretiu dávky vakcíny Comirnaty pre všetkých od 18 rokov

Očkovanie proti koronavírusu Zobraziť galériu (2)
Očkovanie proti koronavírusu (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Rourke)

OTTAWA - Kanadské ministerstvo zdravotníctva schválilo podávanie posilňujúcej tretej dávky vakcíny Comirnaty proti COVID-19 od konzorcia Pfizer/BioNtech pre všetkých občanov starších ako 18 rokov. Správu priniesla agentúra Reuters.

Nárok na tretiu dávku budú mať občania, ktorým od podania druhej dávky uplynulo najmenej šesť mesiacov. Kanadský rezort zdravotníctva dúfa, že ďalšie podanie očkovacej látky poskytne obyvateľstvu ešte väčšiu ochranu proti koronavírusu. Krajina v súčasnosti čelí nárastu počtu pacientov v nemocniciach. Dôvodom je šírenie variantu delta.

Vakcína proti koronavírusu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Oded Balilty)

Agentúra Reuters pripomenula, že Kanada sa neinšpirovala od svojich južných susedov. Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) totiž koncom septembra odobril podávanie tretej dávky vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech len pre ľudí vo veku 65 a viac rokov.

Mladšie osoby majú v USA nárok na tretiu dávku, len ak je u nich vysoké riziko, že by mali závažný priebeh covidu alebo sú možnému ochoreniu viac vystavení vzhľadom na svoju prácu.

Viac o téme: VakcínaKanadaKoronavírusTretia dávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu