Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Neuveriteľná tragédia! V Rusku havarovalo horiace lietadlo, pasažieri boli na mieste mŕtvi

Havária nákladného lietadla v Rusku Zobraziť galériu (3)
Havária nákladného lietadla v Rusku (Zdroj: SITA/Russian Emergency Ministry Press Service via AP)

PIVOVARIKA - Nákladné lietadlo typu Antonov An-12A so siedmimi ľuďmi na palube havarovalo vo východnej časti Sibíri a následne začalo horieť. Informovalo o tom v stredu ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Správu priniesli agentúry AFP a Reuters.

Stroj sa zrútil neďaleko obce Pivovarika, zhruba 4200 kilometrov východne od Moskvy. Lietadlo sa krátko pred incidentom v Irkutskej oblasti stratilo z radarov. "Na mieste prebiehajú záchranné akcie," uviedlo ministerstvo v krátkej tlačovej správe. 

Agentúra TASS na základe informácii bieloruských úradov uviedla, že lietadlo patrilo bieloruskej spoločnosti Grodno. Stroje typu Antonov An-12 boli vyrobené počas sovietskej éry a dodnes sa používajú na civilnú aj vojenskú dopravu. V septembri zahynulo šesť ľudí pri havárii dopravného lietadla An-26 pri meste Chabarovsk. V júli havarovalo lietadlo rovnakého typu pri lete na polostrov Kamčatka, vtedy zahynulo všetkých 28 ľudí na palube.

Haváriu nákladného lietadla typu Antonov An-12A na Sibíri neprežil nikto zo siedmich členov posádky. V stredu o tom podľa agentúry TASS informoval guvernér Irkutskej oblasti Igor Kobzev.

Havária nákladného lietadla v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Russian Emergency Ministry Press Service via AP)

"Všetci (členovia posádky) zomreli. Ich telá sa našli na mieste havárie," povedal novinárom Kobzev, ktorý spresnil, že posádku tvorili dvaja Rusi, dvaja Ukrajinci a traja Bielorusi.

Lietadlo An-12A patrilo bieloruskej leteckej spoločnosti Grodno Aviakompania, ktorá pravidelne vykonávala lety v Irkutskej oblasti. Okolnosti nešťastia sú predmetom vyšetrovania. Zapojilo sa doň aj ruské ministerstvo zahraničných vecí vzhľadom na fakt, že na palube lietadla boli cudzinci, uviedol guvernér.

Lietadlo zmizlo z radarov v stredu o 14.45 h moskovského času (12.45 h SEČ). V tom čase sa už pripravovalo na pristátie v meste Irkutsk, kam smerovalo z mesta Jakutsk s nákladom potravín. Stroj sa zrútil zhruba sedem kilometrov od letiska pri obci Pivovarika. Po dopade lietadlo zachvátili plamene.

Viac o téme: HaváriaLietadloRuskoSibír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu