Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská tragédia na spomienkovom koncerte ABBY: Muž spadol v koncertnej hale, hlásia dve obete

Polícia okamžite halu uzavrela
Polícia okamžite halu uzavrela (Zdroj: repro foto Twitter/Expressen)

UPPSALA - Dve osoby prišli o život a jedna utrpela zranenia v utorok vo švédskom meste Uppsala, po tom, čo zo siedmeho poschodia koncertnej haly spadol alebo skočil starší muž. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

"Dostali sme telefonát, že niekto skočil alebo spadol z veľkej výšky vo vnútri koncertnej haly v centre Uppsaly," povedal pre AFP hovorca polície Magnus Jansson Klarin.

Muž vo veku nad 80 rokov neprežil pád do otvoreného priestoru vo foyer z výšky siedmeho poschodia. O život prišiel aj muž veku nad 60 rokov, ktorého pri páde zasiahol. Druhá zasiahnutá osoba, žena-šesťdesiatnička, taktiež utrpela zranenia, ale nie je v ohrození života.

V hale bolo približne tisíc ľudí

Polícia celú budovu najprv uzavrela, aby mohla vypočuť svedkov incidentu, avšak neskôr dovolila ľuďom odísť. "Zatiaľ je príliš skoro hovoriť o tom, či došlo k trestnému činu," povedal policajný hovorca.

K nešťastiu došlo pred 19.00 h, v čase, keď sa v budove schádzalo približne 1000 návštevníkov koncertu na počesť dvoch legiend slávnej hudobnej skupiny ABBA Björna Ulvaeusa a Bennyho Anderssona, na ktorom mali zaznieť cover verzie ich skladieb. Podujatie, ktoré sa malo začať o 19.30, h bolo v dôsledku uvedenej tragédie zrušené.

Viac o téme: KoncertPádObeteŠvédskoUppsala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu