Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Katastrofálna situácia v Anglicku: Pacienti umierajú pred nemocnicou na parkovisku

Sanitky čakajú spolu s pacientmi pred Worcestershire Royal Hospital, kým ich preberie pohotovosť.
Sanitky čakajú spolu s pacientmi pred Worcestershire Royal Hospital, kým ich preberie pohotovosť. (Zdroj: Profimedia.sk)

WORCESTER - Najmenej dvaja pacienti nedávno zomreli v Anglicku kvôli hodinám čakania pred ambulanciami. Interné dokumenty, z ktorých vo štvrtok citovala tlačová agentúra PA, vykresľujú katastrofálny obraz situácie.

Šéf zdravotnej služby NHS listom vyzýva na ukončenie radov sanitiek pred ambulanciami urgentného príjmu a nepoužívanie sanitiek ako doplnkových čakární. Riziko pre pacientov je obrovské, uviedli medicínsky riaditeľ NHS Stephen Powis a vedúca pohotovostných služieb NHS Pauline Philipová v liste citovanom PA.

Dôvodom obrovskej záťaže je pandémia koronavírusu

Prevoz z ambulancie na pohotovosť by nemal trvať dlhšie ako 15 minút. Dôvodom enormnej záťaže je pandémia koronavírusu, uviedol Martin Flaherty z Asociácie poskytovateľov záchranných služieb.

Goffa o boji s koronavírusom: Intubácia, kóma, odsávanie hlienov! TOTO bolo najhoršie, z jeho slov mrazí

Pohotovostné zariadenia a ambulancie sú pod obrovským tlakom, a to aj kvôli pravidlám vzdialenosti a zamestnancom, ktorí sa musia po kontakte s nakazenými ľuďmi izolovať. Od apríla sa počet čakacích lehôt na sanitky zvýšil takmer desaťnásobne. V septembri ošetrili na pohotovosti celkovo 1,39 milióna ľudí – viac ako kedykoľvek predtým za mesiac.

Dvaja pacienti zomreli, pretože museli čakať pred nemocnicou

Vyšetrovanie sa začalo v meste Worcester po tom, čo pacient zomrel, keď päť hodín čakal v sanitke pred dverami Worcestershire Royal Hospital. V Cambridge za podobných okolností zomrela žena.

KORONAVÍRUS Dobrá správa! Táto vakcína vyvoláva silnú imunitnú odozvu u detí

NHS v regiónoch West Midlands pri Birminghame zvýšilo odhady rizika oneskorenia pri odovzdávaní pacienta na pohotovosť prvýkrát v histórii na najvyšší stupeň. PA z dokumentov citovala, že o pacienta sa musela viac ako 13 hodín starať posádka rýchlej zdravotnej pomoci. Vyskytlo sa niekoľko prípadov, kedy u pacienta došlo k „vážnym škodám“.

Viac o téme: PohotovosťČakanieSanitkyKoronavírusNemocnica Anglicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu