Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Počet prípadov v Česku stále rastie, pribudlo viac ako 4000 infikovaných

Koronavírus v Česku Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v Česku (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Česku pribudlo za piatok 4224 nových prípadov nákazy koronavírusom, pričom deň predtým pribudlo 3648 a minulý piatok 1781 novoinfikovaných.

Ako píše spravodajský server Novinky.cz, počty novoinfikovaných, hospitalizovaných a mŕtvych v uplynulom týždni prudko narástli. Na začiatku septembra pribúdali každý deň dve až tri stovky nakazených, v nemocnici bolo s koronavírusom približne 60 ľudí a každý týždeň s covidom zomrelo niekoľko ľudí.

Koronavírus v Česku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Oproti predchádzajúcemu piatku vzrástol počet hospitalizovaných o skoro dve tretiny na 834 a za posledný týždeň zomrelo v súvislosti s covidom 62 osôb, čo je o 18 viac, než za celý september. Podľa Noviniek tento prudký nárast nových prípadov nákazy potvrdzuje zrýchlenie covidovej epidémie, ktoré sa prejavuje aj v ďalších európskych krajinách.

"Keby sme neboli zaočkovaní aspoň tak, ako sme, je v tejto chvíli v nemocniciach s ťažkým priebehom (covidu) šesťkrát až desaťkrát viac ľudí... bohužiaľ je však stále veľa ľudí nezaočkovaných," povedal pre Novinky riaditeľ Ústavu zdravotníckych informácií a štatistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek. Podľa údajov českého ministerstva zdravotníctva celkovo od začiatku pandémie zaznamenali v Česku už vyše 30.600 úmrtí v súvislosti s covidom a viac ako 1,72 milióna prípadov nákazy.

Viac o téme: ObeteČeskoNárastúmrtiaPrípadyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu