Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS USA otvárajú svoje hranice s Kanadou: Do krajiny sa však dostanú len zaočkovaní

Hranica medzi Kanadou a USA.
Hranica medzi Kanadou a USA. (Zdroj: TASR/Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP)

WASHINGTON - Plne zaočkovaní občania Kanady budú môcť od novembra prejsť cez pozemné hranice do Spojených štátov aj v rámci cestovania, ktoré nie je nevyhnutné. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na amerických zákonodarcov.

Uvoľnenie reštrikcií potvrdil americký minister pre vnútornú bezpečnosť Alejandro Mayorkas, povedal líder demokratickej väčšiny v Senáte Chuck Schumer.

Kancelária americkej senátorky Kirsten Gillibrandovej uviedla, že Spojené štáty sa rozhodli povoliť vstup do krajiny plne zaočkovaným cestujúcim z Kanady a Mexika bez ohľadu na dôvod ich cesty. Presný dátum zatiaľ známy nie je.

Dočkajú sa aj iné krajiny

Kanada otvorila svoje hranice pre zaočkovaných Američanov 9. augusta. Pozemné hranice medzi Spojenými štátmi a Kanadou, ktoré sú najdlhšie na svete, boli pre cestovanie, ktoré nie je nevyhnutné, uzatvorené od polovice marca minulého roka v dôsledku pandémie koronavírusu. Uzavreli aj hranice s Mexikom.  

Biely dom v septembri oznámil, že Spojené štáty od novembra zrušia cestovné obmedzenia pre plne zaočkovaných cestujúcich z 33 krajín vrátane Číny, Indie, Brazílie a väčšiny Európy.

Viac o téme: VstupHraniceUSAKanadaOčkovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu