Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za nepodarený potrat vysúdila 100-tisíc!

Až osem rokov sa vliekla kauza nepodarenej interrupcie, ktorú podstúpila Kateřina S. (26) z Jihlavy, v súčasnosti už matka troch detí. Súd jej priznal odškodné 80-tisíc korún (104 400 Sk; 3208 €) , pôvodne žiadala 400 000 korún (522 000 Sk; 16 040 €).

"Je možné, že sa odvoláme. Som presvedčený, že lekár, ktorý zákrok uskutočnil, chybu neurobil. Takýto zákrok nie je práca murára, ktorý postaví dobrou technológiou zlý múr, ako to prirovnal súd,“ uviedol právny zástupca nemocnice v Jihlave Petr Navrátil.

Práve v Jihlave sa chcela vtedy osemnásťročná stredoškoláčka zbaviť dvojčiat, ktoré počala so 16-ročným priateľom. Z dvojvaječných dvojčiat sa však gynekológovi podarilo odstrániť iba jeden plod. Druhý prežil v zdraví a narodilo sa z neho dievčatko, ktoré pôjde tento rok do školy.

Kateřina žiadala o odškodnenie za strach z jej narodenia. "Som rada, že to mám za sebou a bude pokoj," povedala po vynesení rozsudku celkom spokojne. Iný názor má jej právna zástupkyňa Alena Ostřejšová, ktorá zjavne očakávala oveľa vyššiu sumu.




V Českej republike sa ročne uskutoční asi 80 000 interrupcií. Z množstva nepodarených sa môže narodiť asi 40 nechcených detí. S prípadom, kedy by prežil jeden zo zárodkov dvojčiat, sa však lekári doteraz nestretli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu