Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Takéto niečo ešte nezažili: Obec zasiahol rekordný dážď, v uliciach stáli dva metre vody!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia)

AGEN - Na obec Agen na juhozápade Francúzska sa dnes v noci za tri hodiny znieslo toľko zrážok, koľko tu obvykle naprší za dva mesiace. V niektorých uliciach stoja až dva metre vody. Na mieste zasahuje 300 hasičov a záchranárov. Podľa informácií zverejnených prefektúrou okolo polnoci nebol nikto zranený, napísala dnes agentúra AFP.

Hrozivé VIDEO z Rakúska: Rozbúrená rieka sa valila ulicami mesta, dramatický boj o život!

V meste sú "materiálne škody, ale nikto nebol zranený ani nezomrel," uviedla prefektúra. Len do polnoci hasiči zasahovali pri 130 prípadoch, evakuovali 20 ľudí. V uliciach zostali stáť nepojazdné autá, voda im siaha až do výšky skiel. Jeden starší vodič agentúre AFP opísal, že sa voda prihnala tak rýchlo, že zo svojho auta sotva stačil vystúpiť, než ho voda znehybnela.

VIDEO Takéto niečo ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia)

Podľa francúzskej meteorologickej služby Météo-France predstavuje 129,6 milimetrov zrážok denný rekord v tejto oblasti za celú históriu meraní od roku 1941. V departemente Lot-et-Garonne, kde leží aj Agen, počas noci udrelo vyše 3000 bleskov. Météo-France vydalo na stredu a štvrtok výstrahu pred búrkami a povodňami v 32 departmentoch. Búrky sa podľa služby budú počas noci pohybovať smerom na východ a mohli by spôsobiť ďalšie škody.

VIDEO Takéto niečo ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: RekordPočasieDážďFrancúzskoAgen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu