Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozivé ZÁBERY z Turecka: Bleskové záplavy zmenili mestá na spúšť! Najmenej 27 mŕtvych

Záplavy v Turecku Zobraziť galériu (4)
Záplavy v Turecku (Zdroj: YouTube/Extreme Flooding)

ANKARA - Tureckí záchranári našli v noci na piatok telá ďalších desiatich obetí povodní a zosuvov pôdy, ktoré postihli severnú časť krajiny, informovala agentúra AP. Počet obetí sa tým zvýšil na 27 a najmenej jedna osoba je naďalej nezvestná.

Strašidelné ZÁBERY z bleskových povodní: Ulice sa zmenili na prudké rieky, deväť mŕtvych!

Povodne zasiahli čiernomorské pobrežné provincie Bartin, Kastamonu, Sinop a Samsun v stredu v skorých ranných hodinách. Záplavy spôsobené prudkým dažďom zdemolovali niekoľko domov a mosty a zmietli niekoľko áut. Stovky ľudí pomocou vrtuľníkov zachránili a previezli do bezpečia.

Hrozivé ZÁBERY z Turecka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/IHA via AP)

Turecký úrad pre mimoriadne situácie (AFAD) uviedol, že záchranári našli v najzasiahnutejšej provincii Kastamonu ďalších desať tiel. V provincii Bartin bola údajne nezvestná 80-ročná žena.

Turecký čiernomorský región je často sužovaný prívalovými dažďami a povodňami, vysvetľuje AP. Podľa expertov niet prakticky pochýb o tom, že zmena klímy spôsobená spaľovaním uhlia, ropy a zemného plynu spôsobuje extrémnejšie javy, akými sú vlny horúčav, suchá, požiare, záplavy a búrky. Očakáva sa, že k takýmto udalostiam bude na planéte v dôsledku globálneho otepľovania dochádzať čoraz častejšie.

Viac o téme: ZáplavyPovodnePočasieTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu