Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Požiar v covidovej nemocnici: VIDEO Počet obetí stúpol, Čaputová zaslala sústrastný telegram

Počet obetí požiaru v nemocnici v Severnom Macedónsku stúpol na 14 Zobraziť galériu (6)
Počet obetí požiaru v nemocnici v Severnom Macedónsku stúpol na 14 (Zdroj: TASR/AP)

TETOVO - Prinajmenšom desať ľudí prišlo o život pri požiari, ktorý vypukol v stredu v nemocnici pre covidových pacientov v meste Tetovo v Severnom Macedónsku. Oznámil to v stredu neskoro večer severomacedónsky minister zdravotníctva Venko Filipče, ktorého citovali agentúry Reuters a AFP.

"V Tetove sa stala strašná nehoda. Zatiaľ bolo potvrdených desať obetí požiaru, avšak tento počet ešte môže porásť. Je to veľmi smutný deň," napísal Filipče na svojom účte na Twitteri. Pozostalým po obetiach zároveň vyjadril úprimnú sústrasť. V ďalšom príspevku minister uviedol, že lekári sa momentálne snažia zachrániť "životy viacerých zranených".

Miestne médiá medzičasom zverejnili zábery obrovského požiaru, ktorý vypukol v nemocnici na západe Tetova približne o 21.00 h. AFP približuje, že hasičom sa plamene podarilo uhasiť po zhruba 45 minútach. Príčina požiaru bezprostredne známa nebola. Kliniku v Tetove postavili len vlani za účelom liečby pacientov s ochorením COVID-19, pripomína AFP.

V Severnom Macedónsku narastá počet prípadov koronavírusu

V Severnom Macedónsku narastá už od polovice augusta počet nových prípadov koronavírusu. Tamojšiu vládu to donútilo sprísniť epidemiologické opatrenia, v súvislosti ktorými sa teraz napríklad občania pri vstupe do kaviarní či reštaurácií preukazujú tzv. covidpasmi, uvádza Reuters.  

Požiar covid nemocnice
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Boris Grdanoski)

V tejto dvojmiliónovej krajine pribudlo za ostatných 24 hodín 701 nových prípadov nákazy koronavírusom a 24 súvisiacich úmrtí. Jeden z najvyšších výskytov nákazy v krajine pritom aktuálne zaznamenáva práve mesto Tetovo obývané prevažne etnickými Albáncami.

Počet obetí požiaru v nemocnici stúpol na 14

Najmenej 14 ľudí prišlo o život pri požiari, ktorý vypukol v stredu v nemocnici pre covidových pacientov v meste Tetovo v Severnom Macedónsku. Aktualizovanú bilanciu priniesla vo štvrtok agentúra AFP.

Počet obetí požiaru v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP)

Prezidentka Čaputová vyjadrila sústrasť pozostalým obetí

Prezidentka SR Zuzana Čaputová zaslala sústrastný telegram prezidentovi Severomacedónskej republiky Stevovi Pendarovskemu. Kondolencia súvisela s požiarom nemocnice v Tetove, ktorý si vyžiadal mnoho obetí na životoch a desiatky zranených.

"V mene občanov Slovenskej republiky prezidentka vyjadrila v telegrame úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala skoré uzdravenie," informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Viac o téme: PožiarNemocnicaMacedónskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu