Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragédia v rumunskej nemocnici: Zachvátil ju požiar! Zomrelo sedem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

KONSTANCA - Najmenej sedem ľudí prišlo o život pri rozsiahlom požiari, ktorý vypukol v piatok ráno na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici na liečenie infekčných chorôb v rumunskom prístavnom meste Konstanca. Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa pôvodných správ nešťastie neprežilo deväť ľudí. Podľa tamojšieho ministra vnútra išlo o chybu v komunikácii medzi hasičmi a záchranármi.

Podľa prvých údajov zaslaných Operačným strediskom pre mimoriadne situácie bolo v čase prepuknutia požiaru v nemocnici hospitalizovaných celkovo 113 ľudí, z toho desať na jednotke intenzívnej starostlivosti, uviedlo rumunské ministerstvo zdravotníctva. Presný počet obetí chce zverejniť po skončení záchrannej operácie.

Rumunská vláda informovala, že premiér Florin Citu požiadal štátneho tajomníka ministerstva vnútra Raeda Arafata, aby priamo na mieste zaistil bezproblémový priebeh všetkých potrebných úkonov. Na mieste podľa záberov zverejnených miestnymi médiami zasahovali desiatky hasičov a záchranárov. Sanitky prevážali pacientov s ochorením COVID-19 do iných nemocničných zariadení.

Podľa spravodajského portálu Hotnews.ro sa požiar podarilo uhasiť o 10.55 h miestneho času. Príčina incidentu nebola bezprostredne známa a bude predmetom vyšetrovania. Rumunská vláda plánuje v piatok popoludní zvolať tlačovú konferenciu, na ktorej zverejní ďalšie podrobnosti.

Prezident Klaus Iohannis vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí. "Som zhrozený z tejto tragédie, ktorá potvrdzuje zlyhanie rumunského systému zdravotnej starostlivosti, ktorý je pod nepredstaviteľným tlakom štvrtej vlny pandémie," uviedol Iohannis v tlačovom vyhlásení.

Viac o téme: PožiarNemocnicaRumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu