Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Čína potrestala 30 úradníkov za nezvládnutie novej vlny pandémie KORONAVÍRUSU

Koronavírus v Číne
Koronavírus v Číne (Zdroj: SITA/Zhang Yuwei/Xinhua via AP, File)

PEKING - Najmenej 30 vysokopostavených čínskych úradníkov bolo prepustených, alebo dostali inú formu trestu za to, že dostatočne nereagovali na najnovší nárast počtu prípadov koronavírusu v krajine. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Čínska Národná zdravotná komisia v pondelok oznámila, že za uplynulých 24 hodín zaznamenala 94 nových prípadov domácej nákazy. Najnovším ohniskom je letisko v Nankingu, ktorý je hlavným mestom čínskej provincie Ťiang-su na východe krajiny. Vysoko nákazlivý delta variant sa tam rozšíril medzi pracovníkmi letiska.

Čínsky režim v reakcii na nezvládnutie situácie v tomto meste odvolal vysokopostavených úradníkov. O miesto prišiel viceprimátor Chu Wan-ťin, vedúci zdravotnej komisie Fang Čung-jou, aj veliteľ protiepidemickej kontrolnej jednotky Wang Čchao, napísal na svojej webovej stránke čínsky štátny denník Global Times. Tresty sa dotkli aj predstaviteľov vedenia nemocníc, či oddelení cestovného ruchu.

Okrem mesta Nanking úrady evidujú nové prípady nákazy aj v provincii Chaj-nan, ale aj v autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko. Nová vlna epidémie si v Číne vyžiadala obnovenie cestovných obmedzení aj uzavretie celého mesta Čang-ťia-ťie v provincii Chu-nan, ktoré má vyše jeden a pol milióna obyvateľov, pripomína AP.

Viac o téme: úradníciČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu