Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Britský premiér má navštíviť Škótsko, so Sturgeonovou sa však nestretne

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/Dan Kitwood/Pool via AP)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson počas tohto týždňa navštívi Škótsko. So škótskou premiérkou Nicolou Sturgeonovou sa však nestretne. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Sturgeonová Johnsona pozvala do svojej oficiálnej rezidencie s cieľom diskutovať o obnove po pandémii ochorenia COVID-19. Podľa informácií BBC sa však toto stretnutie neuskutoční. Johnson premiérke navrhol stretnutie v neskoršom termíne. "Britská vláda úzko spolupracuje s decentralizovanou škótskou vládou na širokej škále rôznych záležitostí," napísal premiér v liste, do ktorého mala BBC možnosť nahliadnuť.

"Teším sa na skoré stretnutie s vami a na spoluprácu v záujme ľudí vo všetkých častiach našej krajiny," napísal. Sturgeonová v pondelok na Twitteri napísala, že schôdzka s Johnsonom by bola ich "prvá príležitosť stretnúť s osobne". "Politicky sa (v názoroch) líšime, naše vlády však musia spolupracovať všade, kde sa dá," uviedla.

Johnson má v najbližších dňoch navštíviť Škótsko. Do tejto krajiny má podľa BBC takisto vycestovať aj líder opozičných labouristov Keir Starmer. Bude to prvá premiérova návšteva v Škótsku od januára tohto roka. Škótska národná strana (SNP) vedená Sturgeonovou zvíťazila v májových regionálnych parlamentných voľbách. Sturgeonová opakovane vyhlásila, že v prípade víťazstva v týchto voľbách plánuje uskutočniť ďalšie referendum o nezávislosti Škótska.

Viac o téme: StretnutieBritániaŠkótskoBoris JohnsonNicola Sturgeonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu