Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Muž (30) v Prahe posprejoval pamiatkovo chránený kostol: FOTO jeho "veľdiela" a kuriózny odkaz!

 Mužovi hrozí vyhostenie z Česka. Zobraziť galériu (2)
Mužovi hrozí vyhostenie z Česka. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Sprejom popísané amatérske odkazy na stenách budov špatia nejedno mesto. Aj keď ich kompetentní odstránia, o chvíľu pribudnú nové. A nie vždy ich majú na svedomí pubertiaci. Napríklad istý 30-ročný muž sa rozhodol "vybiť" svojho tvorivého ducha na kostole v Prahe, ktorý sa nachádza na pamiatkovo chránenom území. Mal na to svoj dôvod.

FOTO Senior (74) jazdil v protismere a bez vodičáka: Policajtov dorazil dôvodom svojej cesty!

"Pozorný oznamovateľ, ktorý išiel v Prahe 1 na Námestí Republiky električkou, si všimol muža, ktorý sprejoval na pamiatkovo chránenú stenu kostola svätého Jozefa a zavolal na linku 158. Policajti potom podľa popisu sprejera našli v stanici metra Námestie Republiky, kde ho zadržali," informoval pražský policajný hovorca Jan Daněk.

Muž (30) v Prahe posprejoval kostol: Toto "veľdielo" malo propagovať konzumáciu zeleniny" (Zdroj: Polícia ČR)

Išlo o cudzinca, ktorý mal u seba spreje a k namaľovaniu srdca s nápisom "Vegan" sa priznal. Ako motív svojho konania podľa polície uviedol, že "chcel týmto spôsobom propagovať vegánstvo, aby ľudia viac jedli zeleninu".

Muž (30) v Prahe
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Radšej si mal však zvoliť vhodnejší spôsob, ako upriamiť pozornosť ľudí na zdravší životný štýl. Spôsobil totiž škodu za takmer štyritisíc českých korún (cca 150 eur) a navyše mu teraz hrozí až trojročný pobyt za mrežami, prepadnutie veci a vyhostenie z Českej republiky.

Viac o téme: SprejKostolPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu