Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Tragédia na Ukrajine: Na rodinný dom sa zrútilo lietadlo, zahynuli štyria ľudia

Lietadlo sa zrútilo na rodinný dom
Lietadlo sa zrútilo na rodinný dom (Zdroj: YouTube/MNS GOV.UA)

KYJEV - Štyria ľudia zahynuli v stredu po tom, ako sa na rodinný dom v Ivanofrankivskej oblasti ležiacej na západe Ukrajiny zrútilo ľahké športové lietadlo. Informovala o tom agentúra Ukrinform.

FOTO Divoké počasie vydesilo cestujúcich pri lete z Milána: Takto krúpy poničili obrovské lietadlo!

Ako uviedla na sociálnej sieti Telegram Štátna pohotovostná služba, k nehode došlo približne o 13.40 h miestneho času v Kolomyjskej oblasti neďaleko obce Šeparivci. Po páde lietadla na mieste vypukol požiar, ktorý sa podarilo uhasiť krátko pred 14.00 h. Na mieste zasahovalo desať hasičov a tri hasičské autá.

Okrem pilota boli na palube traja chasídski židia, ktorí boli občanmi USA a na Ukrajine boli na dovolenke. Havarovaný stroj bol podľa agentúry Ukrinform Advantic WT10. Toto štvormiestne stavebnicové lietadlo vyrába slovenská firma Aerospool so sídlom v Prievidzi. V ponuke na jej webe ale aktuálne tento typ nefiguruje a vedenie firmy je práve na dovolenke. Stroj sa podľa dostupných informácií predával v rozloženom stave, aby si ho zákazník zostavil sám.

Stroj pilotoval profesionálny letec sa štyridsaťročnou praxou, bývalý vojenský pilot, ktorý sa angažoval v rozvoji športového lietania a ultralightov a pôsobil tiež ako letecký inštruktor.

Viac o téme: LietadloZrútenieUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu