Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Americká armáda poprela správy o raketovom útoku na jej základňu v Sýrii: Bolo to cvičenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DAMASK - Americká armáda poprela v nedeľu správy, že došlo k raketovému útoku na jej základňu v Sýrii.

Ako píše agentúra AP, o údajnom útoku na americkú základňu ležiacu v blízkosti ropného poľa al-Umar na východe Sýrie informovali v nedeľu Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, sýrska tlačová agentúra SANA, ako aj hovorca Kurdmi vedených Sýrskych demokratických síl (SDF).

"Na správach, že na americké sily niekto dnes zaútočil raketami, nie je nič pravdivé," napísal následne na Twitteri hovorca koaličných síl pod vedením USA Wayne Marotto. Neskôr v nedeľu spojenci USA v boji proti Islamskému štátu SDF popreli ďalšie správy, že došlo k útoku na inú základňu, na ktorej pôsobia americké sily. Zvuky výbuchov boli podľa SDF výsledkom cvičenia s ostrou muníciou.

 

 

Proiránske milície minulý týždeň v pondelok vystrelili viacero rakiet na americkú základňu neďaleko ropného poľa al-Umar. Urobili tak deň po tom, čo americké sily v nedeľu 27. júna bombardovali tri ciele vo východnej Sýrii a západnom Iraku, ktoré údajne využívajú polovojenské skupiny podporované Iránom.

Bombardovanie nariadil prezident USA Joe Biden v rámci operácií na ochranu amerických vojakov po sérii útokov Iránom podporovaných skupín na americké záujmy v Iraku, uviedol hovorca Pentagónu John Kirby.

Viac o téme: Raketový útokPopretieUSASýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu