Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dráma v Chorvátsku: VIDEO Ohnivé peklo na jachte, bývalý rakúsky vicekancelár unikol len o vlások

Na palube horiacej lodi bol aj bývalý rakúsky vicekancelár Heinz-Christian Strache.
Na palube horiacej lodi bol aj bývalý rakúsky vicekancelár Heinz-Christian Strache. (Zdroj: YouTube/ PIXSELL, TASR/ AP Photo/Ronald Zak)

ZÁHREB - Veľké šťastie mali ôsmi Rakúšania - medzi nimi aj bývalý vicekancelár a bývalý šéf FPÖ Heinz-Christian Strache - v ohnivej dráme na lodi neďaleko chorvátskeho Biogradu. Po požiari motorovej lode sa všetkým podarilo uniknúť na breh. Rakúšania momentálne uviazli v Chorvátsku.

Ohlušujúca detonácia, ohnivé jazyky, stĺp dymu a peklo na palube. V nedeľu ráno sa výlet loďou skončil pre ôsmich Rakúšanov katastroficky. Z dosiaľ nejasných príčin približne 15 metrov dlhá loď narazila na plytčinu medzi dvoma ostrovmi neďaleko Biogradu a následne sa vznietila.

Cestujúci sa mohli zachrániť sami

Ako ukázalo pátranie reportéra Krone Christiana Ramena, cestujúci sa pravdepodobne zachránili na pobreží sami. Potom dorazili hasičské člny chorvátskej pobrežnej stráže. Ale neskoro. Pretože medzitým už jachta vyhorela.

Požiar v škole bojových umení si vyžiadal najmenej 18 obetí: Viac ako 16 študentov je zranených

Aj keď hasiči bojovali s plameňmi zo všetkých strán, pre luxusnú loď už bolo neskoro. Z člna zostal iba zuhoľnatený vrak plávajúci vo vode. Potom sa však rozšírila celá škála klebiet. Hovorilo sa o alkohole na palube, opilcoch a nepozornosti kapitána.

Samozrejme platí prezumpcia neviny a vyšetrovanie odhalí skutočné pozadie nehody. Navyše sa hovorí, že všetkým Rakúšanom bolo zakázané odcestovať, kým nebude objasnená príčina požiaru.

Viac o téme: LoďPožiarChorvátskoHeinz-Christian Strache.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu