Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rozruch na vlajkovej lodi britského námorníctva: Celá posádka je plne zaočkovaná, ale stalo sa TOTO!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Na palube vlajkovej lode britského námorníctva Queen Elizabeth ochorela stovka námorníkov covidom-19, niekoľko prípadov sa vyskytlo aj na ďalších plavidlách vo flotile, ktoré loď sprevádzajú. Na palube Queen Elizabeth slúži približne 3700 ľudí. Podľa ministra obrany Bena Wallacea bola celá posádka očkovaná dvoma dávkami a situácia je pod kontrolou, napísal v stredu server BBC News.

VIDEO Test najväčšej vojnovej lode sveta: USA pri nej nechalo explodovať 18 ton trhavín!

Loď Queen Elizabeth sa vydala na prvú služobnú plavbu tento rok v máji, teraz je zhruba v štvrtine sedemmesačnej plavby. Loď pláva Indickým oceánom, podľa vedenia námorníctva smeruje do Japonska. Podľa hovorkyne armády sú vo flotile zavedené opatrenia pre zamedzenie šírenia choroby a flotila bude pokračovať v misii, ktorú koronavírus nijako neohrozí.

Loď Queen Elizabeth začala testovaciu plavbu v júni 2017, do služby bola zaradená v decembri toho istého roku. Queen Elizabeth je najväčšia loď, aká kedy bola pre britské námorníctvo postavená. Je dlhá 280 metrov a pojme až 40 lietadiel. Jej stavba vyšla na tri miliardy libier (cca 3,5 miliardy eur).

Rozruch na vlajkovej lodi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nákaza covidom-19 sa už skôr preukázala aj na iných lodiach britského námorníctva. Loď Northumberland sa musela vlani v decembri vrátiť do prístavu kvôli niekoľkým podozreniam na nákazu.

Viac o téme: LoďVeľká BritániaKoronavírusQueen Elizabeth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu