Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Veľký deň sa skončil tragédiou: Bábätko (†6 týždňov) po krste zomrelo s vodou v pľúcach!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Šesťtýždňové dieťa zomrelo po pravoslávnom krste. Počas rituálu bolo trikrát ponorené do svätenej vody a voda sa mu zhromažďovala v pľúcach. Nastala zástava srdca!

Kňaz uviedol, že novorodenec po krste plakal. Podľa otca bolo dieťa po rituále zúfalé a krvácalo z nosa. Lekári našli v jeho pľúcach 110 mililitrov vody.

Pohotovosť musela po zástave srdca dieťa znova oživiť. O deň neskôr však napriek tomu zomrelo v nemocnici. Podľa medializovaných informácií sa za posledné roky stalo niekoľko takýchto prípadov. Štátne zastupiteľstvo vyšetruje kňaza za zabitie!

Tragická smrť mladej mamičky z Nitry (†39): Terézia zomrela deň po očkovaní, preverujú možný súvis

Veľký deň sa skončil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Teraz beží online petícia za zákaz pravoslávneho rituálu. Do piatkového popoludnia ju už podpísalo takmer 66-tisíc ľudí. Iniciátori petície požadujú: „Riziko musí byť vylúčené, aby bola zaručená radosť z krstu.“

Hovorca pravoslávnej cirkvi potom povedal, že by stačilo pár kvapiek svätenej vody na čelo. Arcibiskup Teodosie Petrescu (65), popredný predstaviteľ konzervatívnych zástancov tvrdej línie v rumunskej cirkvi, však ubezpečil, že rituál sa nezmení.

Viac o téme: DieťaKrstZáchranáriSmrťPravoslávna cirkev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu