Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Veľká tragédia na Floride: Ľudia v šoku! Náhle sa zrútila viacpodlažná budova

Zrútená časť  budovy Zobraziť galériu (3)
Zrútená časť budovy (Zdroj: SITA/AP Photo/Wilfredo Lee)

MIAMI - Zrútenie viacpodlažnej budovy na južnej Floride si dnes vyžiadalo život najmenej jedného človeka. Na mieste podľa kanála NBC 6 South Florida prebieha masívna záchranná operácia. Podľa televíznych záberov sa hasičom podarilo vyslobodiť živého chlapca.

O zrútení budovy v okrese Miami-Dade informovali hasiči na twitteri. V tlačovom vyhlásení potom uviedli, že na mieste zasahuje vyše 80 záchranných jednotiek. Objekt sa nachádzal v mestečku Surfside neďaleko Miami Beach. Podľa lokálnej televízie bola budova postavená v roku 1981.

Polícia na twitteri zverejnila snímku z miesta. Na internete sa objavilo aj video trosiek budovy; jeho autor poznamenal, že bol ubytovaný v susednom hoteli. "Jedna z tých obrích budov je preč. Tu, hneď vedľa nás," uviedol s tým, že je to "šialené". Neskôr miestna televízia priniesla zábery, na ktorých je vidieť, ako hasiči vyslobodzujú chlapca a dávajú ho na nosidlá. Niektorých obyvateľov hasiči zachraňovali z ich balkónov.

VIDEO Veľká tragédia na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Wilfredo Lee)

Galéria: Na Floride sa zrútila časť viacpodlažnej budovy

Starosta Surfside Charles W. Burkett neskôr potvrdil, že najmenej jeden človek prišiel o život a najmenej desať ľudí bolo ošetrených na mieste. Povedal tiež, že sa opravovala strecha budovy. Či to hralo nejakú rolu v jej zrútení, však podľa neho nie je jasné. Spravodajský kanál ABC News informoval, že traja ľudia boli hospitalizovaní, z toho dvaja sú vo vážnom stave. Podľa svedkov sú v objekte uväznení ďalší ľudia.

"Hasičský záchranný zbor Miami-Dade je na mieste, v tejto chvíli vykonávajú záchranné práce," povedal Marian Cruz z miestnej polície. "Odporúčam všetkým, aby sa zdržiavali mimo oblasť, aby hasiči a policajti mohli zachraňovať a robiť, čo robiť musia," dodal. Miestni činitelia stanici NBC 6 oznámili, že okolité ulice boli uzavreté a miestni obyvatelia sú premiestnení do kultúrneho domu.

Viac o téme: BudovaHasičiNešťastieZrútenieFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu