Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Korčok ocenil osobné stretnutie Bidena s Putinom: Privítal aj dohodu o návrate veľvyslancov

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dohodu medzi americkým prezidentom Joeom Bidenom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom o návrate veľvyslancov do Washingtonu a Moskvy považuje minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok za veľmi dôležitý pozitívny moment stredajšieho summitu v Ženeve. Uviedol to vo štvrtok na brífingu v Bratislave.

Korčok ocenil "veľmi dôležité" osobné stretnutie oboch hláv štátov, ktorých diplomatické vzťahy sú v súčasnosti "veľmi napäté". Pripomenul, že cieľom summitu nebolo vyriešiť "všetky konflikty", ale to, aby obidve strany "prebrali tie veci, v ktorých nesúhlasia, čo je koniec koncov úloha diplomacie, ktorá je vždy lepšia, ako odkazy eskalačného charakteru".

"Som rád, že sa hovorilo aj o mnohých regionálnych témach, ktoré zaujímajú aj Slovensko, ako napríklad o Bielorusku," dodal Korčok. Šéf slovenskej diplomacie ďalej ocenil, že Biden a Putin rokovali aj o kybernetickej bezpečnosti a dohodli sa, že v tejto súvislosti identifikujú kritickú infraštruktúru vo svojich krajinách, na ktorú by sa nemalo útočiť.

Viac o téme: SummitVladimir PutinŽenevaJoe BidenIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu