Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kultúru považujem za dôležitý diplomatický nástroj, hovorí Korčok

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok (nominant SaS) otvoril vo štvrtok (1. 7.) na nádvorí Palugyayovho paláca v Bratislave slávnostný koncert. Kultúru označil za dôležitý diplomatický nástroj, ktorým sa dá odprezentovať Slovenská republika vo svete. Informoval o tom komunikačný odbor rezortu diplomacie.

Na koncerte vystúpili so svojimi áriami slovenské operné hviezdy Štefan Kocán, Pavol Bršlík a Slávka Zámečníková v klavírnom sprievode Roberta Pechanca. "Krátko po mojom nástupe do funkcie som avizoval, že slovenská kultúra a umenie je tou najlepšou cestou, akou sa môžeme vo svete odprezentovať a pozitívne zviditeľniť," vyhlásil šéf slovenskej diplomacie.

Pripomenul, že slovenská diplomacia aj v časoch pandémie robí v zahraničí veľa kvalitných podujatí. "Naposledy napríklad v Paríži, kde som mal nedávno možnosť navštíviť výstavy tých najlepších slovenských umelcov. Raz ročne, na začiatku leta, však cez kultúru spájame priateľov slovenskej diplomacie tu v Bratislave," priblížil Korčok.

Viac o téme: KultúraDiplomaciaIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu