Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Maďarsko je s programom očkovania proti covidu medzi najlepšími na svete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Patrick Pleul/dpa via AP)

BUDAPEŠŤ - Programom očkovania proti novému druhu koronavírusu sa Maďarsko dostalo medzi najlepšie krajiny na svete, konštatoval v stredu na Facebooku štátny tajomník maďarského ministerstva zahraničných vecí zodpovedný za komunikáciu Tamás Menczer, podľa ktorého z hľadiska prvého očkovania Maďarsko predbehlo Spojené štáty a z hľadiska kompletne zaočkovaných dobehlo Veľkú Britániu.

Prvou dávkou vakcíny je zaočkovaných už 51,5 percenta maďarského obyvateľstva, v USA je to 49,5 percenta, pričom priemer krajín Európskej únie je na úrovni 32,5 percenta. Druhou dávkou je zaočkovaných v Maďarsku 32,7 percenta ľudí, vo Veľkej Británii je ich podiel 34-percentný. V tomto prípade priemer krajín EÚ predstavuje iba 16 percent, dodal Menczer.

Celkový počet infikovaných vírusom SARS-CoV-2 zaznamenaných v Maďarsku od vypuknutia pandémie dosiahol 802.723 a aktuálny počet obetí na životoch je 29.622. Prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu už v tejto krajine zaočkovali 5.040.222 osôb, pričom počet úplne zaočkovaných dosiahol 3.196.604.

Viac o téme: OčkovanieProgramMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu