Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Konflikt v Donbase má ďalšiu obeť: Po zásahu ostreľovačom zomrel príslušník ukrajinskej armády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Mil.In.ua)

KYJEV - Konflikt na východe Ukrajiny si vyžiadal život ďalšieho príslušníka ukrajinskej armády. Podľa jej vyhlásenia zverejneného v piatok na sociálnej sieti Facebook vojak utrpel smrteľné zranenie, keď ho zasiahol ostreľovač.

Po náraste ozbrojených incidentov v posledných mesiacoch Rusko v apríli sústredilo pri hraniciach s Ukrajinou asi 100.000 svojich vojakov, čo vyvolalo obavy, že dôjde k výraznej eskalácii dlhotrvajúceho konfliktu.

Moskva čoskoro oznámila stiahnutie svojich jednotiek a uviedla, že ide len o manévre. Ruská armáda však zatiaľ odsun k neukončila a pozdĺž hraníc s Ukrajinou stále zostáva nezanedbateľný počet jej vojakov. Začiatkom tohto týždňa ukrajinský minister obrany Andrij Taran uviedol, že "počet stiahnutých ruských jednotiek neumožňuje dospieť k záveru, že hrozba ozbrojenej agresie pominula".      

V konflikte na východe Ukrajiny, ktorý si vyžiadal viac ako 13.000 obetí, bolo od začiatku tohto roka zabitých najmenej 37 ukrajinských vojakov - v porovnaní s 50 počas celého roku 2020. Proruskí separatisti uviedli, že v bojoch padlo asi 30 ich bojovníkov.

Viac o téme: SmrťVojakArmádaKonflikt UkrajinaDonbas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu