Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hľadač kovov našiel pri obci Sosnová nemeckú bombu: Polícia evakuovala celú obec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

SOSNOVÁ - Hľadač kovov našiel v piatok popoludní pri obci Sosnová v moravskosliezskom okrese Opava nevybuchnutú muníciu. Píše o tom spravodajský server iDNES.cz.

Policajní pyrotechnici v sobotu ráno rozhodli o evakuácii približne troch stoviek obyvateľov a o následnom riadenom odstrele. Policajti a hasiči prešli predpoludním zhruba 120 rodinných domov. "Ide o nevybuchnutú leteckú bombu nemeckej výroby s hmotnosťou 250 kilogramov. Od toho sa odvíja ohrozený priestor, ktorý sa musí evakuovať, aby mohli byť vykonané prípravy a následne riadený odstrel tejto munície," uviedol policajný pyrotechnik na Twitteri.

Hľadač informoval políciu o svojom náleze v piatok popoludní, policajti na miesto vyrazili, opisuje iDNES.cz. V sobotu predpoludním informovali samosprávu a začala sa evakuácia takmer celej obce. "Evakuácia prebieha v perimetri kilometer a pol od nálezu. Žije tam 300-350 obyvateľov. Zatiaľ časový harmonogram nemáme, až prebehne evakuácia, budú nasledovať ďalšie kroky," povedala pre iDNES.cz krajská hovorkyňa polície Pavla Jiroušková.

Krátko po poludní polícia uviedla, že spoločne s hasičmi prešla 120 rodinných domov. Väčšinou v nich nikto nebol, evakuovali tak asi 50 zvyšných obyvateľov. Pyrotechnici sa začali pripravovať na riadený odstrel.

Viac o téme: BombaEvakuáciaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu