Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Francúzske úrady preverili správu o bombe: Na palube lietadla Air France nič nenašli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mindaugas Kulbis)

PARÍŽ - Na palube lietadla Air France, ktoré vo štvrtok priletelo z čadského hlavného mesta N'Djamena do Paríža, sa nenašlo nijaké výbušné zariadenie. Stroj prehľadali po oznámení o bombe, poplach bol však falošný. Na Twitteri to oznámil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin, ktorého citovala agentúra AFP.

"Cestujúci vystúpili. Momentálne prebieha kontrola," uviedol rezort obrany, ktorý cituje agentúra AFP. Lietadlo po hlásení o možnej bombe až po jeho pristátie sprevádzala francúzska stíhačka typu Rafale. Hovorca francúzskych vzdušných síl uviedol, že pilot lietadla informoval príslušné orgány o hrozbe bombou, ktorá mu bola nahlásená počas letu. "Takýto typ hrozby je nezvyčajný a bude vyšetrený," dodal hovorca.

Zdroj z letiska pre AFP uviedol, že lietadlo zaparkovalo na parížskom letisku Charlesa de Gaulla v priestore vyhradenom pre bezpečnostné operácie, kde ho následne prehľadali. Pre nahlásenie bomby bolo uplynulú nedeľu nútené núdzovo pristáť v Berlíne aj lietadlo írskej spoločnosti Ryanair. Nemecká polícia neskôr informovala, že išlo o falošný poplach. Jej príslušníci pritom prehľadali aj batožinu cestujúcich, informovali nemecké médiá.

Viac o téme: LietadloBombaFrancúzskoAir France
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu