Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Poľsko predĺži protipandemické opatrenia: Otvoria sa však škôlky a jasle

Koronavírus v Poľsku
Koronavírus v Poľsku (Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Poľská vláda pre nepriaznivú epidemickú situáciu predĺži väčšinu protipandemických opatrení do 25. apríla. Zatvorené zostávajú školy, kaderníctva a kozmetické štúdiá. V nákupných centrách sú stále otvorené iba obchody s potravinami, drogérie a lekárne, informoval v utorok minister zdravotníctva Adam Niedzielski, ktorého citujú agentúry PAP a DPA.

Od pondelka sa však znovu otvoria škôlky i jasle a povolené budú aj skupinové športy v exteriéri pre maximálne 25 ľudí. Hotely budú zatvorené až do 3. mája. Zavádzanie obmedzení na základe epidemiologickej situácie v jednotlivých regiónoch je podľa Niedzielského "takmer isté" s tým, že ak v nich počet prípadov nákazy v prepočte na 100.000 obyvateľov klesne pod 30, vláda bude uvažovať o ďalších krokoch.

Za predchádzajúcich 24 hodín pribudlo v Poľsku 21.283 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Úrady tiež zaznamenali 803 úmrtí, čo je druhý najvyšší počet od začiatku pandémie, píše DPA. Najviac úmrtí (954) bolo hlásených tento rok 8. apríla. V Poľsku je v súvislosti s koronavírusom hospitalizovaných 33.906 ľudí vrátane 3457 pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu, uviedol rezort zdravotníctva. Ministerstvo tiež oznámilo, že v karanténe sa nachádza 357.099 ľudí. Celkovo bolo proti covidu zaočkovaných 7.970.164 Poliakov, z ktorých 2.137.204 dostalo obe dávky vakcíny.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaPoľskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu