Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slováci brutálne zavraždili manželov v Česku: FOTO Tvrdé tresty! Posledná šanca na zvrat

Dvojica zo Slovenska zavraždila starší pár v Česku. Zobraziť galériu (5)
Dvojica zo Slovenska zavraždila starší pár v Česku. (Zdroj: Reprofoto/TnNova, Polícia ČR,)

BRNO - Michaela Krajčová zo Slovenska, ktorá si má odpykať 28 rokov vo väzení za podiel na lúpežnej vražde manželov na českom Písecku, podala ústavnú sťažnosť. Spolu s Jánom Moncoľom obete dobodali v ich mobilnom dome a potom im z bytu ukradli najmenej 400-tisíc korún (cca 15 400 eur). Podanie sťažnosti, čo je pre Krajčovú posledná šanca, ako verdikt zvrátiť, je zrejmé z justičnej databázy. Rozhodnutie zatiaľ podľa hovorkyne súdu nepadlo.

Slováci Ján a Michaela zavraždili manželov kvôli peniazom: FOTO Súd im naparil tvrdý trest!

Moncoľ sa priznal iba čiastočne, má si odpykať 27 rokov. Krajčová od začiatku vinu popierala, na rozdiel od Moncoľa sa obrátila aj na Najvyšší súd. V dovolaní spochybňovala dôkazy, podľa ktorých sa na čine podieľala, rovnako ako vierohodnosť výpovede svojho komplica a podmienky uloženia výnimočného trestu. Najvyšší súd ale nedávno dovolanie odmietol.

Michaela Krajčová a Ján
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Krajčová mala byť iniciátorkou vraždy

Podľa najvyššej inštancie dôkazy nasvedčujú tomu, že útočníci boli dvaja a konali ako spolupáchatelia, pričom Krajčová bola iniciátorkou činu. V súvislosti s výnimočným trestom upozornil Najvyšší súd na závažnosť činu a spôsob vykonania. "Usmrtenie prebehlo veľmi drastickým spôsobom mnohými ranami nožmi do hláv, krku a hornej polovice tiel poškodených," stojí v rozhodnutí Najvyššieho súdu.

Michaela Krajčová a Ján
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Zavraždení manželia brali Krajčovú ako dcéru

Vražda sa odohrala 7. januára 2018 v osade Jamno pri obci Záhoří neďaleko Písku. Krajčová a Moncoľ podľa obžaloby navštívili manželský pár pod zámienkou spolupráce pri predaji elektrospotrebičov. Krajčová manželov poznala z minulosti, pracovala u nich vo firme a bývala u nich. Podľa svedkov ju brali takmer ako dcéru.

Michaela Krajčová a Ján
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Útek do Rumunska

Medzi oboma dvojicami vypukla hádka, po ktorej Moncoľ a Krajčová starší pár dobodali. Vrahovia potom podľa obžaloby z mobilného domu ukradli kľúče od bytu zosnulých, odkiaľ Krajčová vzala príručný trezor s peniazmi. Dvojica odišla vypožičaným autom na Slovensko, kde peniaze vymenila za eurá, a pokračovala cez Maďarsko do Rumunska. Tam ju 18. januára 2018 chytila polícia. Technici v aute objavili krv zavraždeného muža, v mobilnom dome našli Moncoľovu krv. 

Manželia zo Slovenska zavraždili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Viac o téme: ČeskoLúpežná vraždaMichaela Krajčová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu