Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vražda Moniky (†36) a Klárky (†8) v Egypte: Kramný žiadal obnovenie procesu, prišiel zvrat!

Petr Kramný so svojou manželkou a dcérou. Zobraziť galériu (4)
Petr Kramný so svojou manželkou a dcérou. (Zdroj: FB/Petr Kramný)

OSTRAVA - Petr Kramný odsúdený v roku 2016 na 28 rokov väzenia za vraždu manželky a dcéry na dovolenke v Egypte stiahol žiadosť o obnovenie procesu. Informovala to tom jeho advokátka Jana Rejžková. Dodala, že žiadosť znovu podá neskôr. Žiadosťou o obnovenie procesu sa mal Krajský súd v Ostrave zaoberať 19. apríla.

"Návrh sme vzali späť pre tento okamih. Bude podaný v neskoršej dobe," povedala Rejžková ČTK. Dôvodom je vypracovanie nových dodatkov ku odborným správam.

Vražda Moniky (†36) a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Obnovu konania žiadal Kramný a jeho matka. Rozhodovať mala sudkyňa Renata Gilová. Práve jej senát Kramného uznal vinným. Odsúdený muž preto namietol jej zaujatosť a žiadal iný senát. Zaoberal sa tým aj Ústavný súd, Kramný ale neuspel. Krajský súd sa mal žiadosťou zaoberať vo verejnom zasadnutí už v polovici marca, termín sa ale niekoľkokrát menil. Naposledy bolo rokovanie ohlásené na 19. apríla.

Vražda Moniky (†36) a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kramný podľa obžaloby v roku 2013 zavraždil v egyptskom hoteli svoju manželku a dcéru elektrickým prúdom. Vinu popiera. Bol odsúdený na základe nepriamych dôkazov.

Vražda Moniky (†36) a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Telá oboch žien po prevoze do Českej republiky pitvali znalci z Ústavu súdneho lekárstva v Ostrave, ktorí došli k záveru, že obete zomreli po zásahu elektrickým prúdom. Podľa znaleckého posudku, ktorý si dala vypracovať obhajoba, bola najpravdepodobnejšou príčinou smrti otrava. Súd si preto objednal revízny posudok, ktorý sa priklonil k zásahu elektrickým prúdom.

Viac o téme: DcéraVraždaManželkaEgyptPetr KramnýObnovenie procesu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu