Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sýrske vládne sily zaútočili na civilistov: Medzi nevinnými obeťami sú aj tri deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hussein Malla, File)

DAMASK - Sýrske vládne sily vystrelili vo štvrtok raketu na civilné vozidlo v dedine ovládanej povstalcami na severozápade krajiny, pričom zabili sedem ľudí vrátane troch detí z rovnakej rodiny, uviedli opoziční aktivisti. Informovala o tom agentúra AP.

K útoku došlo v provincii Idlib, poslednej významnej povstaleckej bašte vo vojnou zmietanej krajine. Ako uvádza Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Spojenom kráľovstve, raketa zabila dvoch mužov, dve ženy, tri deti a niekoľko ďalších ľudí zranila.

Detský fond OSN (UNICEF) potvrdil, že tri deti z tej istej rodiny zahynuli "pri útoku na auto". Napriek prímeriu z marca minulého roka medzi Tureckom a Ruskom, ktoré zastavilo ofenzívu Moskvou podporovanej sýrskej vlády na Idlib, došlo k jeho sporadickému porušovaniu a vyžiadalo si množstvo mŕtvych a zranených. Rusko a Turecko podporujú súperiace strany v sýrskom konflikte.

Desať rokov trvajúci konflikt si vyžiadal státisíce mŕtvych a polovica obyvateľstva 23-miliónovej krajiny bola nútená opustiť svojej domovy. Viac ako päť miliónov Sýrčanov utieklo zo svojej vlasti, väčšinou do susedných krajín, dodala AP.

Viac o téme: DetiRaketaOpozíciaútok SýriaUNICEF
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu