Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Argentínsky prezident mal pozitívny test na KORONAVÍRUS: Je zaočkovaný Sputnikom V

Argentínsky prezident Alberto Fernandéz
Argentínsky prezident Alberto Fernandéz (Zdroj: TASR/AP Photo/Natacha Pisarenko)

BUENOS AIRES - Argentínsky prezident Alberto Fernández mal pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2. V sobotu o tom informovala agentúra Reuters. Miestne médiá dodali, že Fernández dostal 21. januára prvú dávku vakcíny Sputnik V a 11. februára bol preočkovaný jej druhou dávkou.

Agentúra DPA dodala, že ruský Gamalejov výskumný inštitút pre epidemiológiu a mikrobiológiu, kde bola vakcína Sputnik V vyvinutá, zaželal Fernándezovi rýchle zotavenie. Inštitút vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti pripomenul, že ak aj po očkovaní dôjde k nakazeniu covidom, vakcína zaisťuje rýchle zotavenie bez závažných príznakov. Vakcína Sputnik V má výrobcom deklarovanú účinnosť 91,6 percent.

Fernández, ktorý v piatok oslávil svoje 62. narodeniny, vo svojom tvíte napísal, že sa fyzicky cíti dobre a má aj dobrú náladu. Má len mierne zvýšenú teplotu a mierne bolesti hlavy. Poznamenal súčasne, že si vie predstaviť aj lepšiu správu k narodeninám.  Agentúra Reuters uviedla, že po pozitívnom výsledku antigénového testu na covid je Fernández v karanténe, kde bude čakať na výsledok druhého, PCR testu. Izolovali sa aj ľudia, s ktorými bol v kontakte v uplynulých 48 hodinách.

Argentína momentálne zápasí s druhou vlnou epidémie vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 s trvalým nárastom počtu infikovaných. celkovo Argentína so 44 miliónmi obyvateľov zaznamenala viac ako 2,3 milióna infikovaných a viac ako 55.000 úmrtí na COVID-19.

Viac o téme: Test PrezidentOčkovanieInfikovanýArgentínaKoronavírusSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu