Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Situácia vo Viedni je alarmujúca! Rekordný počet pacientov na JIS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Rakúska metropola Viedeň zaznamenala v nedeľu nový rekord čo sa týka počtu pacientov s koronavírusom hospitalizovaných na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Oproti sobote pribudlo na JIS 17 pacientov, čím ich počet stúpol na 223. Po prvý raz tak boli výrazne prekročené najvyššie hodnoty z jesene minulého roka. Informovala o tom agentúra APA.

V Rakúsku hlásili v nedeľu 2743 nových prípadov nákazy za 24 hodín a 15 úmrtí. Hlavné mesto Viedeň evidovalo 528 novoinfikovaných a tri úmrtia. V priemere pribudlo v Rakúsku minulý týždeň denne 3184 nakazených. Sedemdňová incidencia nákazy v Rakúsku predstavovala v nedeľu hodnotu 250,4. Vo Viedni však naďalej zotrvávala na vyše 300. V rámci celého Rakúska bolo v nedeľu v nemocniciach s covidom 2213 ľudí, z toho 554 na JIS.

Vo Viedni a dvoch ďalších spolkových krajinách na východe krajiny - Burgenlande a Dolnom Rakúsku - platí do 11. apríla tvrdý lockdown, ktorého súčasťou je aj 24-hodinový zákaz vychádzania. Cieľom je znížiť počet nakazených a zabrániť preťaženiu oddelení intenzívnej starostlivosti. V utorok sa na rokovaniach vlády, premiérov spolkových krajín, odborníkov a opozície očakáva opätovné prehodnotenie situácie.

Od začiatku pandémie eviduje Rakúsko 558.755 nakazených a 9449 úmrtí na koronavírus. Najmenej jednou dávkou vakcíny bolo zaočkovaných 1.262.568 ľudí a obe dávky dostalo 486.253 Rakúšanov, čo predstavuje 5,5 percenta obyvateľstva.

Viac o téme: PacientiViedeňKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu