Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po smrti mládežníckeho vedúceho sa prevalil obrovský škandál: 57 zneužitých detí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANSBACH - Pracovník s mládežou franského klubu vodných športov neďaleko Ansbachu údajne od roku 1991 sexuálne zneužil viac ako 57 maloletých chlapcov. Trestne stíhaný už však nemôže byť. Po prvých obvineniach proti nemu spáchal vo svojej cele samovraždu.

Po smrti mládežníckeho vedúceho franského klubu vodných športov obvineného zo sexuálneho zneužívania sa odhalil prípad zneužívania obrovských rozmerov. Muž počas 26 rokov sexuálne zneužíval najmenej 57 detí a dospievajúcich mužov v približne 1400 prípadoch.

Ostatné médiá predtým informovali o stúpajúcom počte obetí. Spočiatku sa hovorilo o 30 deťoch a mladých ľuďoch.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Navonok bol najviac starostlivým človekom

Päťdesiatšesťročný muž pracoval od roku 1991 ako mládežnícky vedúci klubu vodných športov v okrese Weißenburg-Gunzenhausen. Muž s dvoma tvárami, ako ho opísal prokurátor Michael Schrotberger z prokuratúry v Ansbachu. „Navonok to bol starostlivý, príliš angažovaný, dodržiavajúci pravidlá, ale s deťmi mal úplne iný režim.“ Pokiaľ je známe, vodca mládeže nikdy nepoužíval násilie, ale pracoval s odmenami a darmi. „Každý, kto mu bol po vôli, mohol ísť na veľkú plavbu plachetnicou do Chorvátska.“

Obete nikdy z hanby nič nepovedali. „V klube sa vždy hovorilo, že obvinený nedodržiava potrebný odstup od detí, nikdy sa však nehovorilo o trestných činoch,“ vysvetlil Schrotberger z prokuratúry v Ansbachu. Sieť páchateľov sa nenašla. Nakoniec boli taktiež pozastavené vyšetrovania proti členovi predstavenstva.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Muž sa zabil vo svojej cele v júni 2020

Obvinenia vyšli najavo až vtedy, keď sa vodca mládeže už pre klub vzdal svojej práce a tri obete podali obžalobu. Vyšetrovanie potom v priebehu niekoľkých dní nabralo na rýchlosti a muž bol uväznený. O obvineniach mlčal a v júni 2020 sa po niečo vyše týždni zabil vo svojej cele.

Viac o téme: ŠportZneužívanieChlapciVedúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu