Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Chorvátsky premiér aj minister zdravotníctva sa dali zaočkovať AstraZenecou

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič
Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič (Zdroj: SITA/AP)

ZÁHREB - Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič, predseda parlamentu Gordan Jandrokovič a minister zdravotníctva Vili Beroš sa dali v utorok v sídle vlády zaočkovať vakcínou proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca. Podľa slov Beroša tak vyslali odkaz, že dôverujú medicínskej vede a lekárom. Informácie priniesla v stredu chorvátska tlačová agentúra HINA.

"Dnes sme vyslali silný odkaz o dôvere v lekársku vedu, profesiu lekárov - predovšetkým tým, že nás zaočkovali vakcínou od AstraZenecy. Budeme ďalej usilovne pracovať na zaočkovaní chorvátskych občanov, aby mohli pokračovať v živote a práci s čo najmenším rizikom, že sa nakazia. Každý zaočkovaný jednotlivec prispieva k ochrane obyvateľstva a určite je krokom k nášmu starému dobrému normálu a aj krokom približujúcim nás k úspešnej turistickej sezóne," povedal Beroš novinárom po svojom zaočkovaní.

Minister zdravotníctva dodal, že krajinu ešte čaká veľa výziev a že je dôležité myslieť na budúce výzvy, ako napríklad nové varianty koronavírusu. "Som presvedčený, že týmto odkazom sme povzbudili občanov, aby išli v tomto v našich šľapajach, zastavili epidémiu a vrátili sa k svojmu normálnemu životu," vyhlásil Beroš.

Viac o téme: ChorvátskoKoronavírusAndrej PlenkovičAstraZenecaGordan Jandrokovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu