Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Nemecko opatrenia cez Veľkú noc nesprísni: Merkelová sa ospravedlnila za chybu

Nemecká kancelárka Angela Merkelová na dnešnom rokovaní. Zobraziť galériu (2)
Nemecká kancelárka Angela Merkelová na dnešnom rokovaní. (Zdroj: SITA/Kay Nietfeld/Pool via AP)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v stredu oznámila, že Nemecko sa rozhodlo zrušiť plánované päťdňové sprísnenie pandemických opatrení počas Veľkej noci. Informovala o tom agentúra AP.

Kancelárka v utorok ráno po rokovaní s premiérmi 16 nemeckých spolkových krajín oznámila, že Nemecko predlžuje celoštátny lockdown v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu o štyri týždne do 18. apríla. Prísne epidemiologické pravidlá pritom mali platiť počas veľkonočných sviatkov v období 1. - 5. apríla.

KORONAVÍRUS Nemecko opatrenia cez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Kay Nietfeld/Pool via AP)

Tento návrh podľa AP vyvolal množstvo otázok v súvislosti s logistikou a takisto bol terčom kritiky, pretože mu nepredchádzala verejná diskusia. Merkelová v stredu uviedla, že rozhodnutie s krajinskými premiérmi prijala s dobrým úmyslom. Teraz je však podľa nej jasné, že išlo o chybu.

"Táto chyba je čisto mojou chybou," povedala a požiadala obyvateľov krajiny o prepáčenie, píše agentúra DPA. "Hlboko ľutujem, že toto rozhodnutie spôsobuje dodatočnú neistotu," povedala kancelárka po tom, ako svoje rozhodnutie oznámila premiérom nemeckých spolkových krajín.

Viac o téme: OpatreniaNemeckoAngela MerkelováVeľká noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu