Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Veci, ktoré nevieme vysvetliť: USA chcú zverejniť prísne tajné údaje o UFO

Piloti pozorovali javy, na ktoré sa nenašlo vysvetlenie.
Piloti pozorovali javy, na ktoré sa nenašlo vysvetlenie. (Zdroj: U.S. Department of Defense)

WASHINGTON - Bývalý šéf spravodajských služieb USA John Ratcliffe zverejnil podrobnosti k správe o pozorovaní UFO, ktorú vláda má zverejniť do 1. júna. Boli pozorované veci, pre ktoré ľuďom chýbajú vhodné technológie.

V rozhovore pre Fox News bývalý šéf tajnej služby John Ratcliffe (55) otvorene informoval o správe, ktorú musí vláda zverejniť najneskôr do 1. júna. Táto obsahuje pozorovania neidentifikovaných objektov počas letu, ktoré sú „ťažko vysvetliteľné“, uvádza Newsweek.com. Donald Trump v decembri nariadil, aby bola správa zverejnená do 180 dní. Táto lehota teraz končí začiatkom júna.

Ratcliffe prezradil, že správa odhalí nové záhady. „Úprimne povedané, existuje oveľa viac pozorovaní, ako bolo verejne známe,“ uviedol. „A keď hovoríme o pozorovaniach, hovoríme o veciach, ktoré piloti vzdušných síl alebo námorníctva videli alebo pozorovali ich satelity, ktoré ukazujú akcie, ktoré sa ťažko vysvetľujú.“

Viac ako Mach 1 bez sonického tresku

Ratcliffe ďalej hovoril o „javoch, ktoré sa ťažko dajú reprodukovať“, a o hádankách, ako napríklad objektoch, ktoré zrýchlili na nadzvukovú rýchlosť bez toho, aby spôsobili sonický tresk. Odborníci hľadali možné vysvetlenia, ako napríklad poveternostné javy - alebo to, či „nepriatelia“ majú technológie, ktoré sú „trochu vyspelejšie ako tie naše“. Ratcliffe priznal, že existujú prípady, „keď nemáme dostatočné vysvetlenie vecí, ktoré sme videli“. Pozorovania sa uskutočňovali po celom svete a potvrdili ich „rôzne meracie prístroje“.

Americká vláda v posledných rokoch uvoľnila prístup k predtým prísne tajným pozorovaniam. V septembri 2019 americké námorníctvo potvrdilo autenticitu troch videí, ktoré vyplávali na internet a ktoré ukazujú pozorovania UFO stíhacími pilotmi.

Viac o téme: SprávaZverejnenieUSAUFOMinisterstvo obrany USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu