Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fiasko už po jednom mesiaci: Bidenove psy sa postarali o rozruch, musia opustiť Biely dom

Americký prezident so svojimi psami Champom a Majorom. Zobraziť galériu (2)
Americký prezident so svojimi psami Champom a Majorom. (Zdroj: Profimedia)

WASHINGTON - V Bielom dome nežili štyri roky žiadne psy. Nový americký prezident Joe Biden to chcel zmeniť, ale už po jednom mesiaci sa musia dvaja nemeckí ovčiaci opäť sťahovať. Pre incident s uhryznutím sa vracajú do Bidenovho domu v Delaware.

Po niečo vyše mesiaci je Biely dom opäť bez psov. Po „hryzavom incidente“ museli trojročný Major a 13-ročný Champ opustiť oficiálne sídlo amerického prezidenta Joea Bidena, informovali americké médiá. Od minulého týždňa sú späť v Bidenovom dome vo Wilmingtone v Delaware. Mladší z dvoch nemeckých ovčiakov preukázal agresívne správanie a skočil, vyštekol a zaútočil na zamestnancov bezpečnostnej služby.

Okrem toho došlo k incidentu aj s osobným strážcom - nie je známe, či sa pri tom zranil. Od skončenia prezidentského obdobia Baracka Obamu v Bielom dome nežili „Prvé psy“. Bidenov predchodca Donald Trump bol prvým americkým prezidentom po viac ako storočí, ktorý nemal psa.

Americký prezident so svojimi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Champ je s Bidenom a jeho manželkou Jill od roku 2008. Bidenovci v roku 2018 priviezli nemeckého ovčiaka Majora z útulku pre zvieratá. Podľa Bidenovho tímu je prvým psom pochádzajúcim z útulku v Bielom dome.

Len nedávno sa prvá dáma v rozhovore vyjadrila, že si dvaja štvornohí priatelia pomaly zvykajú na svoj nový domov.

Nie je isté, či Biely dom zostane sídlom vlády bez zvierat: Jill Bidenová už pred týždňami dala jasne najavo, že by si priala mať mačku. Viac podrobností o projekte „Prvá mačka“ zatiaľ nie je známe.

Viac o téme: PsyUhryznutieJoe BidenChampMajor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu