Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nepoučiteľný Bidenov pes: Už raz dostal vyhadzov z Bieleho domu a... opäť po niekom chňapol!

Americký prezident so svojimi psami Champom a Majorom. Zobraziť galériu (2)
Americký prezident so svojimi psami Champom a Majorom. (Zdroj: Profimedia)

WASHINGTON - „Major“ práve absolvoval výcvik správania - teraz však došlo k ďalšiemu incidentu s ovčiarskym psom amerického prezidenta Joe Bidena. Podrobnosti sú stále nejasné.

Je to len týždeň, čo bolo „Majorovi“ umožnené presťahovať sa späť do Bieleho domu. Predtým musel mladý nemecký ovčiak absolvovať školenie v domovskom štáte svojho majiteľa, amerického prezidenta Joe Bidena. Začiatkom marca  totiž pohrýzol bezpečnostnú osobu v priestoroch Bieleho domu. Teraz došlo k ďalšiemu incidentu.

Hovorca prvej dámy Jill Bidenovej v utorok (miestneho času) uviedol: „Major si momentálne zvyká na svoje nové okolie a pri chôdzi niekoho chňapol.“ Podľa Michaela LaRosu k incidentu došlo v pondelok. Osoba bola pre istotu vyšetrená zdravotníckym personálom Bieleho domu. K zraneniu osôb nedošlo.

Americký prezident so svojimi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

To nebol prípad prvého „hryzenia“, keď podľa Bieleho domu došlo k „ľahkému zraneniu“ ochranky.

Biden naposledy bagatelizoval prvý incident v rozhovore pre ABC a zdôraznil, že „Major“ je „roztomilý pes“, ktorý sa zľakol, až keď sa za rohom náhle objavili dvaja neznámi ľudia. Prezident tiež zdôraznil, že v žiadnom prípade nezakázal „Majorovi“ vstup do Bieleho domu.

Prvé zviera z útulku v mocenskom centre USA

Do Delaware bol privezený aj druhý pes prezidentského páru, ovčiak „Champ“. Podľa prezidenta Bidena išlo o plánovaný pobyt pre obe zvieratá, pretože on a Jill veľa cestovali.

„Champ“ je v spoločnosti Bidenovcov od roku 2008. V roku 2018 priviedli z útulku pre zvieratá nemeckého ovčiaka „Majora“. Podľa Bidenovho tímu bol prvým psom z útulku v Bielom dome. Od konca prezidentovania Baracka Obamu v Bielom dome nežili „Prvé psy“. Bidenov predchodca Donald Trump bol prvým americkým prezidentom po viac ako storočí, ktorý nemal psa.

Viac o téme: PsyPohryznutieJoe BidenChampMajor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu