Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Dráma v Prahe: Pes zaútočil na dieťa, to je v kritickom stave

Majiteľ útočiaceho psa.
Majiteľ útočiaceho psa. (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA - Vo štvrtok pohrýzol v Prahe na Petříne pes štvorročné dieťa, ktoré skončilo v kritickom stave v nemocnici. Majiteľ psa utiekol, polícia po ňom pátra, uviedol na policajnom webe hovorca pražskej polície Jan Rybanský. Policajti zverejnili zábery muža, ktorý psa venčil, a prosí verejnosť o pomoc pri pátraní.

Pes napadol vo štvrtok okolo poludnia chlapca, ktorý bol s matkou na prechádzke v parku pod Petřínskou rozhľadňou. Muž, ktorý psa viedol, potom utiekol, bez toho, aby vážne zranenému dieťaťu pomohol. "Majiteľ ihneď po incidente z miesta činu ušiel smerom k reštaurácii Nebozízek a ďalej k takzvanej Hladové zdi, bez toho, aby počkal na policajtov," povedal Rybanský.

Video zachytáva majiteľa psa, ktorý zaútočil na dieťa (Zdroj: Policie ČR)

Dieťa muselo byť podľa polície po napadnutí prevezené do nemocnice s mnohopočetnými poraneniami. "Chlapec utrpel veľmi vážnymi poraneniami. Bol v kritickom stave, ale pri vedomí prevezený do motolskej nemocnice," povedala serveru iDnes.cz hovorkyňa pražskej záchrannej zdravotnej služby Jána Poštová. Podľa hovorcu polície je teraz chlapec po operácii v umelom spánku.

Hľadaný majiteľ psa je podľa policajtov atletickej postavy, holohlavý, vo veku okolo 30 až 40 rokov. Na sebe mal tričko s krátkym rukávom a dlhé tmavé nohavice. "Ak ho na záberoch spoznávate alebo viete, kde býva či sa zdržiava, kontaktujte prosím neodkladne linku 158," požiadal verejnosť hovorca polície. Pes mohol byť podľa svedkov asi stafordšírsky bulteriér.

Viac o téme: PesútekMajiteľútok Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu