Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V nemocnici verili, že Antonín (†44) vyhrá boj s COVIDOM! Teším sa na vás, napísal tehotnej žene: O pár hodín zomrel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jae C. Hong, File)

HABARTOV – Tehotná Radka a matka dvoch malých chlapcov sa vyrovnáva so stratou manžela, ktorý podľahol covidu-19. Mal 44 rokov a pôsobil ako dobrovoľný hasič a vojak v aktívnej zálohe. Boj s vírusom prehral napriek tomu, že nemocničný personál veril v jeho uzdravenie.    

Rodina z českého Habartova zažíva mimoriadne bolestivé obdobie. Antonín, zdravý muž, po nákaze novým koronavírusom zomrel. Zanechal za sebou tehotnú manželku a dvoch synov vo veku 2 a 4 roky.

Čítajte aj: Zbraň v boji s covidom: VIDEO Bratislavská lekárka podala ivermektín 80 pacientom, výsledok vás ohromí

„Keď prišiel z práce, mal teploty a zimnicu. Po piatich dňoch sa pridala hnačka. Z hodiny na hodinu mu bolo horšie, už sa ani nedokázal posadiť, tak sme volali záchranku,“ opísala manželov stav Radka, ktorá je v poslednom mesiaci tehotenstva.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Antonínovi v nemocnici diagnostikovali obojstranný zápal pľúc. Lekári navyše zistili, že mu zlyhávajú obličky i pečeň. Týždeň bol na kyslíku. „Celé oddelenie v nemocnici verilo, že sa z toho dostane. Vo štvrtok písal správu, že mu je lepšie a veľmi sa na nás teší. V piatok sa ale stav zhoršil. Srdiečko ten nápor nevydržalo,“ povedala denníku Blesk Radka. V nemocnici bojuje o život aj Antonínova matka.

„Nedokážem robiť nič, len plakať a myslieť na to, ako sa tešil na dievčatko, ktoré sa má narodiť o mesiac. Prosím, nepodceňujte to svinstvo, čo tu lieta. Svoju daň si vyberá aj na zdravých a mladých ľuďoch,“ dodala žena.

Viac o téme: SmrťPacientKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu