Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na predmestiach Paríža pobodali dvoch tínedžerov: Polícia je v pohotovosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzska vláda vyslala v utorok večer policajné posily do dvoch parížskych predmestí, kde pri najnovších násilnostiach prišli o život v dôsledku pobodania dvaja 14-roční tínedžeri. Oba incidenty sa stali počas pouličných bitiek gangov na dvoch rozličných miestach. Informáciu priniesla agentúra AFP.

K obom vraždám došlo v rozmedzí 24 hodín v oblasti Essonne južne od Paríža. Pri prvom útoku v pondelok zomrelo v dôsledku pobodania v oblasti žalúdka 14-ročné dievča počas bitky asi tucta mladých ľudí v Saint-Chéron. V súvislosti s jej úmrtím polícia zadržala šesť maloletých vo veku od 13 do 16 rokov. Jedna zo zadržaných osôb sa zároveň priznala k útoku.

K druhému útoku došlo v utorok v Boussy-Saint-Antoine. Na následky zranení zomrel 14-ročný chlapec, ktorý taktiež utrpel bodné zranenia v oblasti žalúdka, uviedli miestne úrady pre agentúru AFP. V rovnakom meste tiež ťažko zranili 13-ročného chlapca počas bitky 30 členov dvoch konkurenčných bitkárskych gangov. Podozrivý z útoku sa neskôr sám prihlásil na polícii.

Štátny zástupca v oblasti Essonne Eric Jalon v stredu informoval o zvýšenom počte a intenzite bojov medzi tínedžerskými gangmi. Za zvyšujúci počet útokov podľa neho môže dopad videí na sociálnych sieťach, keďže členovia gangov zverejňujú nahrávky svojich bojov s cieľom zosmiešniť súperiace zoskupenia. Násilie medzi mládežníckymi gangmi na celoštátnej úrovni od roku 2016 pokleslo. Vtedy pri pouličných bitkách zahynulo deväť mladých ľudí. V Paríži a jeho predmestiach podľa polície operuje 46 gangov.

Viac o téme: DobodaniePolícia Tínedžeri FrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu