Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počet obetí po raketovom útoku na severe Iraku stúpol na dve: Civilista podľahol zraneniam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/)

BAGDAD - Počet obetí na životoch po minulotýždňovom raketovom útoku na severe Iraku stúpol na dve, keď v pondelok zomrel zranený iracký civilista. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa tamojšie úrady.

V pondelok 15. februára bolo na mesto Arbíl v Kurdistane v severnej časti Iraku vystrelená vyše desiatka rakiet. Pôvodne sa zdalo, že cieľom útoku bol komplex na leteckej základni v Arbíle, kde sa nachádzajú vojaci koalície vedenej Spojenými štátmi. Rakety však zasiahli severozápadnú časť mesta vrátane obytných štvrtí, kde zranili päť civilistov. Jeden z nich zomrel v pondelok v nemocnici, priblížil hovorca ministerstva zdravotníctva autonómneho regiónu Kurdistan.

Pri útoku prišiel hneď v deň útoku o život jeden kontraktor pracujúci pre americkú armádu. AFP s odvolaním sa na hovorcu koalície uviedla, že nešlo o Američana. Zranenia utrpelo ďalších deväť ľudí pracujúcich na vojenskej základni.

K tomuto útoku sa podľa agentúry AFP prihlásila málo známa šiitská militantná skupina Brigáda strážcov krvi. Išlo o prvý útok na americké vojenské alebo diplomatické ciele v Iraku za obdobie posledných takmer dvoch mesiacov, píše AFP. Útok odsúdila aj Organizácia Spojených národov a viaceré štáty.

Viac o téme: ObeteRaketovýCivilistaútok Irak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu