Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Raketový úspech prekryl škandál: Sociálna sieť Clubhouse potvrdila únik audio nahrávok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

NEW YORK - Sociálna sieť Clubhouse potvrdila nedeľňajší únik audio nahrávok užívateľov. Aplikácia zároveň zavádza nové bezpečnostné opatrenia. V utorok o tom informoval spravodajský portál stanice BBC.

Sociálna sieť pre majiteľov iPhonov umožňuje užívateľom zúčastňovať sa na živých zvukových konferenciách, ktoré sa ďalej nezaznamenávajú a po ukončení sa vymažú. Americkí výskumníci v oblasti kybernetickej bezpečnosti však informovali, že jednému z užívateľov sa podarilo prenášať zvukový záznam zo siete na inú webovú stránku.

Clubhouse následne pre agentúru Bloomberg potvrdil zdieľanie nahrávok a dodal, že používateľa zablokovali pre porušenie pravidiel siete. Zároveň uviedli, že v aplikácii zaviedli nové bezpečnostné opatrenia, ktoré by mali podobným prípadom v budúcnosti zabrániť.

"Nikto by však zároveň nemal očakávať, že jeho rozhovory budú skutočne súkromné," uviedol technologický riaditeľ výskumného centra Stanfordovej univerzity David Thiel. Užívatelia aplikácie bežne zdieľajú na YouTube nahrávky s osobnosťami ako Elon Musk či Kevin Hart. Podobným problémom sa v minulosti nevyhli ani aplikácie ako Zoom a Tiktok. Problémy s bezpečnosťou a súkromím vyšli plne najavo až po tom, čo sa tieto aplikácie stali populárnymi.

Viac o téme: únikAplikáciaSociálna sieťClubhouse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu