Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Tvrdé zásahy polície: Vo Francúzsku aj Nemecku rušili nelegálne večierky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michel Euler)

BERLÍN - Francúzska aj nemecká polícia pokutovali počas víkendu mnohých ľudí, ktorí porušili platné epidemiologické obmedzenia tým, že sa zúčastňovali na večierkoch. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

Na sobotnej tajnej párty v Paríži sa zúčastnilo približne 100 ľudí. Zhruba rovnaký počet ľudí prišiel aj na obdobnú akciu v meste Orly ležiacom južne od Paríža, uviedla DPA. Na večierku v Orly polícia podľa vyjadrenia na Twitteri v noci na nedeľu zadržala desať ľudí, pričom celkovo pokutovala 59 osôb. Účastníci večierkov porušili nočný zákaz vychádzania, ktorý vo Francúzsku platí od 18.00 h a netýka sa len ciest do zamestnania.

V Nemecku medzitým polícia rozohnala v noci na nedeľu v Berlíne večierok s 33 účastníkmi. Párty sa tam konala v prázdnej priemyselnej budove, ktorú polícia už nejaký čas monitorovala. O večierku sa dozvedela vďaka anonymnému tipu. Polícia na mieste zaistila malé množstvo drog, jeden obušok a tiež peniaze - pravdepodobne vstupné na akciu. Do väzby, za prechovávanie drog, vzala nakrátko aj 38-ročného dídžeja. Polícia po zásahu budovu uzavrela a pokutovala ľudí, ktorí porušili predpisy.

Viac o téme: PandémiaNemeckoFrancúzskoKoronavírusNelegálne večierky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu