Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Budú mať výčitky do konca života? Rodičia sa brodili riekou, syna (†8) strhol prúd

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MEXIKO - Pri pokuse prekročiť rieku Rio Grande, ktorá tvorí z časti hranicu medzi Mexikom a Spojenými štátmi, sa utopil osemročný chlapec z Hondurasu. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na mexické úrady. Chlapec sa pokúšal dostať cez tok spoločne s dospelými, ale strhol ho prúd vody.

FOTO V návese zaparkovaného rumunského kamióna našla polícia šesť nelegálnych migrantov

Chlapcovo telo sa podarilo z rieky vytiahnuť, ale pokusy o oživenie zlyhali. Jeho rodičia a sestra sa dostali na americkú stranu hranice, kde ich zadržala pohraničná stráž a poslala späť do Mexika na identifikáciu chlapcových pozostatkov, napísala AP. Nešťastie sa stalo v stredu, kedy mexické úrady oznámili, že v rovnakej rieke zahynula venezuelská žena.

Migranti utekajúci zo Strednej Ameriky pred chudobou a kriminalitou však v snahe dostať sa do Spojených štátov čelia množstvu nebezpečných situácií. V januári sa v Mexiku pri hraniciach s USA našli obhorené telá 19 zavraždených ľudí, úrady 16 z nich neskôr identifikovali ako migrantov z Guatemaly. Mexiko zatklo 12 policajtov, ktorí sú podozriví z ich vraždy.

Migranti zadržaní pozdĺž rieky Rio Grande.
Zobraziť galériu (2)
Migranti zadržaní pozdĺž rieky Rio Grande.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Christian Chavez)

Počet migrantov snažiacich sa dostať do USA po minuloročnom prudkom poklese, ktorý okrem iného spôsobili opatrenia proti šíreniu koronavírusu, v poslednom čase podľa AP vzrástol. Nádej migrantov povzbudzuje tiež nedávna výmena americkej administratívy a ústretovejší postoj k migrácii súčasného prezidenta Spojených štátov Joea Bidena, než aký zastával jeho predchodca Donald Trump.

Viac o téme: RiekaUSAMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu