Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Maďarská prokuratúra obžalovala dvoch Slovákov: Mali prať špinavé peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Csaba Krizsan/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Okresná prokuratúra v Ostrihome vzniesla obžalobu voči dvom občanom Slovenskej republiky pre trestný čin prania špinavých peňazí, falšovania verejnej listiny a pre prečin falšovania osobných dokladov, informovala v utorok Prokuratúra Maďarska na svojej webovej stránke ugyeszseg.hu.

Obvinený muž otvoril 12. apríla 2018 účet v ostrihomskej bankovej pobočke falšovaným slovenským občianskym preukazom a obvinená žena vyzdvihla z účtu peniaze pochádzajúce z podvodu. Neznáma osoba 2. mája 2018 českému podniku uviedla, že sa bankový účet ňou zastupovanej talianskej spoločnosti zmenil, preto žiadala, aby peniaze za dodávku tovaru poukázali na nový účet v Maďarsku. Česi 2. mája 2018 prostredníctvom brokerskej spoločnosti uhradili za tovar 11.897 eur na e-mailom uvedený účet v ostrihomskej banke.

Z tohto účtu vyzdvihla obvinená žena bankovou kartou z bankomatu 2. a 3. mája viackrát hotovosť v celkovej výške jeden milión forintov (2790 eur). Polícia Komárňansko-ostrihomskej župy zvyšné finančné prostriedky na účte zablokovala. Prokuratúra v obžalobe od Okresného súdu v Ostrihome žiada pre obvinených podmienečný trest odňatia slobody, udelenie pokuty a v prípade obvinenej ženy aj zhabanie majetku v hodnote jedného milióna forintov (2790 eur).

Viac o téme: Polícia MaďarskoSlováciPranie špinavých peňazí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu