Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poľsko rozšírilo očkovanie proti KORONAVÍRUSU na ľudí nad 70 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľsko rozšírilo v pondelok očkovanie proti koronavírusu aj na ľudí vo veku nad 70 rokov. Stalo sa tak po tom, ako bola vakcína podaná státisícom zdravotníckych pracovníkov. Informáciu priniesla tlačová agentúra AFP.

Vláda však zároveň vyzvala starších ľudí bez dohodnutého termínu očkovania, aby v týchto dňoch neprichádzali do vakcinačných centier. Všetok časový priestor pre dostupný počet vakcín je už totiž obsadený. "Žiaľ, dnes ráno sme dostali informáciu, že očkovacie látky od firmy Moderna, ktoré mali prísť zajtra, budú meškať prinajmenšom do tohto víkendu," oznámil vedúci kancelárie poľského premiéra Michal Dworczyk.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Tak ako ostatné členské krajiny Európskej únie aj Poľsko kritizovalo meškanie v dodávkach vakcíny od spoločnosti Pfizer a pohrozilo, že podnikne proti firme právne kroky. Predseda Európskej rady Charles Michel vyhlásil, že farmaceutické spoločnosti ako AstraZeneca a Pfizer musia "transparentne" vysvetliť, prečo dodávky vakcín meškajú.

Poľsko s 38 miliónmi obyvateľov zaočkovalo zatiaľ takmer 710.000 ľudí - takmer výlučne zdravotnícky personál. Vláda navrhla opozičných stranám rozhovory o tom, ako zlepšiť očkovací program, keďže je v tejto súvislosti terčom kritiky.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaRozšíreniePoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu