Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Maďarsku pribudli tisíce prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V posledných 24 hodinách pribudlo v Maďarsku 1241 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zaznamenali 77 úmrtí, informoval v nedeľu operačný štáb na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

Celkový počet infikovaných od vypuknutia epidémie vírusu SARS-CoV-2 dosiahol 351.828 a počet obetí na životoch 11.341. Z ochorenia sa zotavilo už 228.615 osôb.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Aktuálne je nakazených 111.872 ľudí. V nemocniciach ošetrujú 4345 pacientov, z ktorých 329 je napojených na umelej pľúcnej ventilácii. Proti tomuto koronavírusu zaočkovali v Maďarsku doposiaľ 119.944 osôb.

Koronavírusom sa nakazilo aj vyše 4000 vojakov

Novým druhom koronavírusu sa nakazilo aj vyše 4000 príslušníkov maďarských ozbrojených síl, jeden dobrovoľný vojak v zálohe komplikáciám spôsobeným ochorením COVID-19 podľahol, informoval v nedeľu v rozhovore pre komerčnú rozhlasovú stanicu Spirit FM minister obrany Tibor Benkő.

Aktuálne je infikovaných iba 300 vojakov, pričom stav dvoch z nich si vyžaduje nemocničnú starostlivosť. Podľa šéfa rezortu príslušníci armády odchádzajúci na misie do zahraničia sú automaticky očkovaní, ostatní dostanú vakcíny v súlade s očkovacím protokolom ozbrojených síl.

Viac o téme: Nové prípadyMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu